Здрави, креативни и активни в ОУ „Иван Вазов“!

На 25 септември в десетки държави в Европа се провежда Европейският ден на спорта в училище. ОУ „Иван Вазов“ и тази година се присъединява към тазгодишната инициатива на сдружение БГ Бъди активен, координатор на програмата за България.   Европейският ден на спорта в училище – една от най-масовите инициативи, в които децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот.

Тази година специалните теми са за допълнителни спортни игри в училище посветени на опазването на околната среда – Игри #Безотпадъци и нова тема – Спортът като начин за подобряване на психичното  здраве при децата. Множество спорни мероприятия бяха организирани за учениците в този ден. В 8.30 с флашмоб, започна празникът на физическата активност . В него взеха участие над 500 ученика в училището. Сутрешното настроение бе заредено с разнообразни упражнения на фона на приятна музика. Организираните спортни дейности през деня успяха активизират и малки и големи ученици.

Игри без отпадъци са част от дългосрочната програма на БГ Бъди активен. Чрез забавни динамични занимания децата научиха нови неща за балансираното хранене в ежедневието и важността му като допълващ елемент към физическата активност. Игрите, посветени на опазването на околната среда, са с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране. 

Благодарим на всички ученици, които взеха участие във флашмоб. Вижте тук!

НЕКА БЪДЕМ АКТИВНИ И КРЕАТИВНИ!