С тема за една от емблематичните горнооряховски църкви – Св. Никола, седмокласникът на ОУ „Иван Вазов” Ивайло Колев спечели второ място в Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово”.

Конкурсът е за литературно творчество, рисунка, мултимедийна презентация/видеоклип и се организира от Министерството на образованието и науката, Двореца на децата, Община Търговище, Център за подкрепа за личностно развитие и Обединен детски комплекс – Търговище.

Участваха деца и ученици от цялата страна – от училища, детски градини, центрове за подкрепа за личностно развитие, школи и др, както и деца и ученици от училища и детски градини в чужбина, които проявяват интерес към темата на конкурса.

Целта на конкурса беше да се предостави възможност на учениците да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни,  исторически  и природни забележителности и събития в България.

В тазгодишния Седми национален конкурс участва и Ивайло Анатолиев Колев от VII „а” клас на ОУ „Иван Вазов“ в раздела за видеоклип. Темата на неговата работа беше „Църквата „Св. Никола“- един храм с много величие и много минало“.

Филмчето в продължение на пет минути разказва за духа на горнооряховчани от 1530 г. до наши дни. Дух български, упорит и несломим.

Ивайло заслужено зае престижното второ място в авторитетния конкурс с международно участие.

Виж тукhttps://www.youtube.com/watch?v=nPXG7KcsDwI