С класна стая на открито, под лъчите на юлското слънце, ОУ „Иван Вазов“ изпрати випуск 2020. В двора на училището беше подредена класна стая и то не каква да е, а такива, която връща седмокласниците към първите им стъпки в училище. Учениците на Първо основно напуснаха родното си училище така, както са и започнали – на масичките от първи клас.

Особеният час започна с ритуал. Знамето на училището беше вдигнато от носителя на наградата „Млада Горна Оряховица“ Илия Генчев Ников.

Директорът Иван Момъков поздрави завършващите с успешното приключване на тази необикновена учебна година.

Децата разказаха за наученото през седемте години.          Открили са, че книгите са одухотверявали човечеството откак се е появила писмеността. От английския език са разбрали, че освен Шекспир, освен трагичната любов между Ромео и Жулиета, има и неправилни глаголи, сегашно перфектно време… Историята ги е научила, че героите не са измислени хора, а действителни личности, живели много преди нас и жертвали живота си за идеалите си. Открили са тайното преддверие на природните науки. Навлезли са в дебрите на математиката като наука.       През цялото време са рисували, пяли и спорували.

През последните четири месеца са се убедили, че компютърът е гениално откритие и мощно средство за комуникация, производство и изобретения.

„Само когато сме заедно, само в нашето училище, ние постигаме успехи, само ТО ни прави значими. Седми клас е само началото на нашия УСПЕХ. За всичко това от сърце благодарим на вас, любими учители. Аплодисменти!“, казаха на сбогуване бъдещите гимназисти.