На 19 октомври  отбелязваме Националния ден на благотворителността. Целта на този ден е да се насочи вниманието върху значението на благотворителността в борбата с бедността.

Думата благотворителност означава – пъpвo, блaгopoднa любoв и втopo — изpaз нa тoвa чyвcтвo. Дyмaтa блaгoтвopитeлнocт вĸлючвa блaгo, ĸoeтo oзнaчaвa дoбpинa, нeжнocт, oбич, yвaжeниe, пpивъpзaнocт, „нeщo, ĸoeтo ми e cĸъпo.

На този ден всички ние учениците от ОУ „Иван Вазов“ показахме своята добрина и уважение към възрастните хора в нашия град, за които донесохме пакетирани храни и ги дарихме на отец Заран, за да им предостави топъл обяд.

Нека този ден не е единственият в годината, в който трябва да покажем, че можем да помогнем на друго човешко същество. През тази учебна година нашата благотворителна кампания „Подари усмивка на нуждаещ се!“ ще бъде отново продължена, като ежемесечното ще даряваме  продукти за обществената кухня на отец Зоран.

От името на Ученическия съвет и Педагогическия съвет изказваме своята блaгoдapнocт към всички, родители и ученици, които дариха пакетирана храна.