С вълнуващо тържество приключи учебната 2021/2022г. за учениците от четвърти, пети и шести клас на ОУ „Иван Вазов“. Този празник бе най-очакван за четвъртокласниците, които получиха първото си свидетелство за завършен начален етап на обучение. Децата с отличен успех бяха наградени с грамоти от директора на училището г-н Иван Момъков. Четвъртокласниците пяха, рецитираха,  свириха на флейта и отправиха благодарност към своите учители.

След тържествената част празникът продължи по нетрадиционен начин с демонстрации от различни видове спорт.

Теодор Тутеков от 4 клас, републикански шампион по шахмат, завоювал златни  медали във възрастова група до 14 години в турнирите „Маринополци” и „Полски Гамбит“, участва в демонстрационна среща на три дъски и успя в оспорваната среща да победи опонентите си от седми клас.

Радослав Шабанаков от 7а клас, който тренира таекуондо в клуб „Кондор“- гр. София, показа някои техники от този впечатляващ спорт. Сред най-добрите  изяви на Радослав са първо място на Държавното първенство в гр. София и трето място на Европейското първенство, проведено в Германия. 

Станислав Дончев от 6а и Йордан Папазов от 6в клас, които тренират борба в клуб „Локомотив“, гр. Горна Оряховица, демонстрираха своите умения в този традиционен за града спорт.

Присъстващите на празника бяха впечатлени и от представянето на акробатите от клуб „Акро Нова“, гр. Горна Оряховица –  Румяна Тончева, Ванеса Стойчева , Виктория Иванова, Михаела Ганчева.

Тържеството завърши с демонстрацията  на изявените футболисти от училището –Йоан Ганчев и Иван Дебелцов от 5в клас, Свилен Веселинов и Йордан Дамянов от 6б клас.

Водещите на празника Рая Йорданова и Михаела Милушева от 5в клас пожелаха на ученици и учители весело и незабравимо лято и нови приключения в света на науката, изкуствата и спорта през следващата учебна година.