На 10 и 11 септември, 2022 г. се проведе  четиринадесетото издание на фестивала „Ритъмът на морето 2022”. Празникът продължи два дни, като началото бе поставено с пъстро дефиле по главната улица на града, след което  продължи с концертна програма на външната сцена на читалище „Просвета 1888”. Тазгодишният формат на фестивала включва изпълнения на духови оркестри, мажоретни състави и съвременни танци.

      В двата фестивални дни Мажоретният състав „Българче“ при ОУ „Иван Вазов“ от Горна Оряховица с художествен ръководител Розалия  Нанкова се представи с богата програма, изпълнена с пъстрота и емоция. Изпълненията на мажоретките предизвикаха заслужени бурни аплодисменти и прибавиха още един плакет и диплом за отлично представяне. Съставът получи покани за участия от Поморие и Оряхово за съвместни изяви.

      В деня преди отпътуване, след фестивалните дни, удоволствието да видят импровизираното изпълнение на мажоретките имаха и посетителите на плажа.  В тази еуфория се включиха и всички родители и близки, продкрепящи момичетата при техните изпълнения.

     Съставът започва сезона с поставяне на нови, оригинални  хореографии, които ще представят в следващи фестивали и конкурси.