В Кранево станаха известни победителите в квалификациите за Европейското по стандартен шах.

В курортното селище Кранево бяха излъчени победителите в квалификациите за Европейските първенства по стандартен шах за деца и младежи. 

Победители при 18-годишните са Радослав Генов (Добрич) и Петя Караиванов (София), при 16 г. – Ивайло Вичев (Стара Загора) и Нора Рашева (Плевен), при 14 г. – Теодор Тутеков (Горна Оряховица) и Мария Очкова (Сливен), при 12 г. – Ханко Кръстев (Сливен) и Александра Пехливанова (Пловдив), при 10 г. – Никола Малчев (Казанлък) и Ния Малчеви (Казанлък), при 8 г. – Фюриън Капитански и Александра Бурова. 

Организатор на турнира е Шахматен клуб „Енергия“ в Добрич. Неговият президент Тодор Тодоров призовава да се осигури подкрепа, за да могат децата и младежите да вземат участие в състезанията в Прага.

Шестокласникът Теодор Тутеков спечели квалификацията и е носител на квотата за участие в европейското първенство по шах в Прага от 21.08-01.09.24 г.

Той ще представлява България в категорията момче до 14 г.

Екипът на ОУ „Иван Вазов“ му пожелава успех и отлично представяне.


Източник: https://pronewsdobrich.bg/v-kranevo-stanaha-izvestni-pobeditelite-v-kvalifikatsiite-za-evropeyskoto-po-standarten-shah-p472203#google_vignette