В часовете за Занимания по интереси, учениците от 3А клас,изработиха книжки,посветени на Деня на християнското семейство.  Преподавателят в група ЦДО, Даниела Ганева, запозна малчуганите с историята и традицията на този светъл празник, подготвиха изненади за своите семейства си припомниха подходящи стихотворения. 

Християните почитат 21.11. като църковния празник Въведение Богородично – един от великите вселенски празници, който в църковните песнопения се назовава „предвестник на Божието благоволение към хората“. Празникът е посветен на християнското семейство и на православната християнска младеж.

В Константинополската църква празникът е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква – от папа Григорий Единайсети през 1374 година.

На Въведение Богородично православната църква препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и библейските събития, и така да ги възпитават в християнски дух.

По това какво е времето на днешния ден народът пък гадае какво ще е то през цялата следваща година. Ако времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието – слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото – дъждовно, а реколтата – богата.