Карина Ибрямова, 7″А“ клас и Ивайла Димитрова, 6″В“ клас грабнаха престижната купа за отборно класиране за ОУ „Иван Вазов“- Горна Оряховица в първото по рода си състезание по планинско колоездене . За личните им постижения организаторите отличиха Карина със златен медадал, а Ивайла със сребърен.

Най-големият клуб по ориентиране в страната „Браун тим” със съдействието на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните на Община Лясковец организира състезание по планинско колоездене. Ученици от ОУ „Иван Вазов“ участваха в проведеното състезание на 1 ноември, в Деня на будителите. Трасето бе в околностите на  манастира „Св. св. Петър и Павел”.

„Браун тим” е най-големият клуб по ориентиране в България и развива и трите му варианта – пешеходно, ски и колоориентиране. Клубът има над 70 картотекирани състезатели, от които 40 са деца. Във велосипедното ориентиране отборите на клуба са държавни шампиони в различните възрасти.

Състезанието на 1 ноември бе за маунтбайк колоездене, така че бе избрана пресечена местност в околностите на манастира. Обиколката е 4,5 км с 47 м денивелация. Старт-финалът бе на поляната, използвана за паркинг при големите събори край манастира, а самото трасе е само по черни пътища.