Учениците от начален етап на ОУ „Иван Вазов“ отново показаха високи резултати в Национално финално състезание на Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ за ученици І – ІV клас. На официална церемония директорът на училището Иван Момъков, връчи 72 златни и сребърни медала на финалистите от поредицата състезания на СБНУ. Организатори са Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ и Синдикат на българските учители /СБУ/. Директорът на ОУ „Иван Вазов“ поздрави всички педагози от начален етап за постигнатия успех от техните ученици и за всеотдайните им грижи .

Вазовци участват в състезанията от 2010 година. Тази година се включиха в „Аз и знанието“ ,„Аз рисувам“ ,„Аз, природата и светът” ,„Аз и числата” и „Аз общувам с Европа”. През месец юни бе обявен списъкът с победителите, извоювали на едно, две или повече състезания максималните 50 точки, за което получават медали и грамота.

„Вие сте гордост за своето училище! Бъдете винаги успешни ученици и хора!„, с тези думи отправени от директорът завърши церемонията по награждаването.