В навечерието на 1 юни –Денят на детето, горнооряховчани  се насладиха на красотата  и пъстротата  на мажоретното изкуство.

    На 31 май, 2023 г. се проведе Първия годишен концерт на Мажоретен състав „Българче“ при ОУ „Иван Вазов“, гр. Горна Оряховица с художествен ръководител Розалия  Нанкова. На концерта  специални гости бяха  мажоретките от Детска градина „Здравец“ с ръководители Валентина  Маркова и Анелия Димитрова. Събитието се проведе пред кафе-клуб „Галерия“с любезното съдействие на г-н Росен Русев. Участниците в концерта бяха приветствани  от Директора на ОУ „Иван Вазов“ г-н Иван Момъков и от  г-жа Гергана Павлова –Заместник-директор учебна дейност. Водещ на концерта бе четвъртокласничката Цветелина Колева. 

    Чаровните мажоретките представиха всички научени през годината композиции с различни уреди. Изпълненията на момичата предизвикаха много положителна емоция, а публиката ги възнагради със заслужени аплодисменти след всяко изпълнение. В последното изпълнение се включиха всички участници в импровизирана хореография „За моята България“. В края на концерта ръководителят на състава отправи своите поздравления за прекрасните изпълнения, благодари за усиления труд. Благодарности получиха и родителите на мажоретките за разбирането и подкрепата, получени през годината. Ръководството на училището и г-н Русев се бяха постарали децата да се подкрепят с различни лакомства и напитки.

    С тази проява Мажоретен състав „Българче“ сложи начало на традицията такъв концерт да се  провежда ежегодно – стимул за нови идеи и бъдещи изяви.     

ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК,  МИЛИ ДЕЦА!

ЧЕСТИТ 1 ЮНИ !

Честит празник на

малки, големи и

още по – големи деца!