Седмокласници участваха в международна олимпиада за познанията за природните и технологичните бедствия, организирана от изпълнителният секретар на Европейското и средиземното споразумение за големите природни бедствия (EUR-OPA). Олимпиадата се провежда под егидата на EUR-OPA в сътрудничеството с гражданската защита на Кипър.

Преподавателят по английски език Емилия Къртичева сформира 2 екипа от демокласници, които премериха своите познания на английски език за природните бедствия. Олимпиадата се проведе в рамките на уеб-базирания проект BeSafeNet, като целта ѝ е да насърчи повишаването на знанията за опасностите и свързаните с тях превантивни мерки сред учениците от средните училища. Провеждането на олимпиадата е онлайн, базиран на инструмента BeSafenet.net ( уебсайт, предоставящ учебни материали за опасност и готовност) в 22 държави-членки на Споразумението, на английски език.

Участниците се придържаха към приложените правила на състезанието, вложиха голямо усилие, бързина и съобразителност. Повече от 290 отбора, повече от 1150 ученици и повече от 100 училища от 10 различни държави се присъединиха към предизвикателството.

Екипът на ОУ „Иван Вазов“ пожелава достойно представяне на седмокласниците Антон Николов, Мартина Берекетова, Никол Хинкова, Кристиян Евтимов, Рай Йорданова, Виктория Иванова, Даниел Йорданов и Мирослав Цанов.