Учениците от 4. Б клас и техните учители Петя Босилкова и Емил Нейков посрещнаха скъп гост – г – н Цветан Гашевски. Във връзка с месеца на кариерното ориентиране той прие поканата да разкаже за своята забележителна спортна кариера – канадска борба.

     Г – н Гашевски е шест пъти световен шампион, десет пъти европейски, многократно републикански шампион, участник в много турнири и лиги. Допринесъл е изключително много за развитието на школата по канадска борба в нашия град. За своите заслуги е удостоен със званието „ Почетен гражданин“ на Горна Оряховица.

     Г – н Гашевски разказа на учениците за своите тренировки, за състезания, в които е участвал в почти целия свят, за правилата в спорта. Обясни на децата колко труд, дисциплина, упоритост и амбиция са необходими, за да станеш шампион. Силен интерес предизвикаха купата и медалите, които показа на децата и разказа откъде и как е получил всеки от тях.

     В края на срещата г – н Гашевски се „ състезава“ с няколко ученици, а след това беше съдия в срещ между тях. Покани децата в залата по канадска борба, за да наблюдават тренировки и раздаде на всички автограф.

     Срещата премина интересно, забавно и емоционално. Надяваме се, че това ще мотивира учениците да се занимават активно със спорт.

      Благодарим на г – н Гашевски за отделеното време и внимание!