Лятната академия  за учениците на ОУ „Иван Вазов“  всяко лято се превръща в едно истинско приключение, което всяко дете заслужава! Комбинирайки изкуства, езици, спорт и природа, децата постигат резултати, надминаващи техните очакванията и превръщащи ги в главни действащи герои в това цветно пътешествие.

Лятната програма  включва занимания през целия ден с пъстри приключения чрез различни творчески ателиетата. Преподаватели от училището обучават малчуганите в различнимодули: „Забавна математика“, „Силата на Словото“, “В обувките на пътешественика“ „English is fun“ и „Спорт“.

С интерес се провеждат опити, чрез които изследват свойсвата на хартията, водата и заобикалящата ги среда. Усъвършенстват своите артистични умения и финна моторика  чрез апликация и приложни техники с природни материали. В следобенните часове забавленията продължават с игри с топки, обръчи, въжета, кокили,  конструктори и танци  на двора. Въодушевени малките поети сътвориха своя песен:

Днес децата вън на двора

си направиха робот.

Мечо сложиха за цар

на трона,

замък построиха и се скриха.

Учителите от ОУ „Иван Вазов“ споделят, че лятната академия не е обикновена детска лятна занималня. Тя е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали, за които дори не са подозирали. Родителите осъзнават, че децата им могат да научат и да направят толкова много неща, чрез които малчуганите добиват увереност, използват своето въображение и създават приятелства, оставащи и след края на лятото.