Първокласниците на ОУ „Иван Вазов“ могат да се похвалят, че вече са грамотни. Тържествата посветени на буквичките очароваха присъстващите родители. Малките ученици участваха в драматизации, пяха, отговаряха и играха с огромен ентусиазъм. Малчуганите доказаха, че могат да работят в екип и да се справят в решението на различни езикови задачи.

Представители на Градска библиотека бяха специални гости и изказаха своето задоволство и приятни впечатления от показаното от  първокласниците. В края на тържеството подариха на всеки първокласник поименна читателска карта за използване на книги от Детски отдел на библиотеката.   Учениците получиха още и книгоразделители, които могат да използват, когато четат книжки. Всички прочетоха молбата на книгата и обещаха, че ще изпълняват нейните съвети. По инициатива на родител от класа, в жест на благодарност, бяха подарени книжки за библиотеката, за да могат и други деца да имат възможност да я прочетат. 

     Директорът на училището г-н Момъков връчи  на всички първолакласници специална грамота „Вече съм грамотен“. Пожела им да бъдат здрави, старателни и упорити в учението. Благодари за усилията им, а на техните учители и родители – за подкрепата. За постигнатите резлутати родителите подариха на своите деца книжка с прекрасно послание, че са изучили всички букви и вече могат да четат и други книги и пожелание да бъдат здрави, умни добри. Заслужена почерпка – лакомства и вкусна питка с букви, бяха финалът на вечерта. 

Екипът на ОУ „Иван Вазов“ и родителите на всички първокласници изказват благодарност за прекрасните тържества организирани от преподавателите Розалия Нанкова и Нели Събева, Гергана Манчева и Елена Тодорова, Емилия Глоговска и Ирина Стефанова.