Започва нашият Фестивал „Фолклорен обреден календар“, 10 – 14 май, 2021 г.

Целта на фестивала е да се популяризира богатството на българското народно творчество и неговата непреходност.

Програмата включва:

  • Филм „Фолклорен обреден календар“  – Част 1 – „Българският фолклор – традиции и обичаи“ и Част 2 – „Фолклорни мотиви“. Можете да го видите  в училищния сайт.
  • Изложба „Фолклорни мотиви“;
  • Изяви на учениците – видеозаписи на изпълнение на народна песен, драматизация на българска народна приказка (колективно изпълнение) и други. Желаещите могат да се свържат с  г-жа Баланова или г-жа Нанкова до 12 май – сряда.
  • Отделена е част и за българските народни приказки.

Приемете предизвикателството: Нека всеки, който е прочел българска народна приказка през последните седмици, да запише заглавието й на таблото, което е поставено  във фоайето на училището. Изложбата и таблото ще бъдат представени до 14 май.

      Заповядайте на нашата изложба „Фолклорни мотиви“, която можете да видите на първия етаж на училището.

В изложбата са използвани материали, предоставени от ученици и учители в училището. Можете да видите български народни носии, части и предмети от облеклото на българина. Накои от експонатите са на повече от половин век. Подредена е експозиция от пана с апликации на национални носии от различните фолклорни области, изработена от Мария Костова. Учениците също участват със своя експозиция от оцветени национални носии от различните области на България. Можете да разгледате албум с рисувани национални носии, както и сборник от автентични народни песни, събрани от г-жа Маргарита Бонева.