Екипните уроци на учители по различни учебни дисциплини продължават в ОУ „Иван Вазов“.
Навсякъде кипи трескава подготовка за коледните и новогодишните празници, затова учениците от 3б клас, заедно с учителите Петя Босилкова и Емилия Глоговска проведоха съвместен урок по музика и технологии и предприемачество под надслов „Сурва,сурва година“.
Часът започна с емоционално изпълнение на песента „Сурвакари“, която децата бяха научили в часовете по музика с г-жа П.Босилкова. Те разговаряха за характера на песента, за благопожеланието, което се съдържа в припева и за магическата сила на думите, които трябва да се изговарят с чисти мисли и чисто сърце.
Учениците Антон, Ивайла, Кристалина, Емилиян и Мартина запознаха класа със смисъла на обичая сурвакане, разказаха за традициите в миналото и днес.
Активното творчество на децата беше стимулирано от г-жа Е.Глоговска, която им преподава по технологии и предприемачество. Тя представи задължителните елементи, които трябва да се поставят на сурвакницата. В импровизираната работилница третокласниците изработиха красиви традиционни сурвакници, с които ще сурвакат в първия ден на новата година.
Пожелаваме на всички светли празници, здраве, мир и любов!