За поредна година ОУ „Иван Вазов“ организира състезание по редене на кубчето на Рубик, в което участваха ученици от 3 до 7 клас. Изпитанието за концентрация и съобразителност доказва способността на учениците да се справят с поставените предизвикателствата преплетени с положителни емоции.

Участниците премериха скоростни времена за редене на кубчето в два кръга. Всеки от участниците се явява на дисциплините, за които се е записал при регистрация за състезанието като се състезава със собствено кубче. Всеки кръг се състоя от 3 подреждания на съответния вид куб. За крайното класиране се взима среден резултат от трите подреждания. Разбъркването на кубчетата стана от участниците по зададени параметри като за всеки кръг се използват едни и същи алгоритми за разбъркване на кубчетата за всички участници. Съдиите следяха всяко подреждане и записваха резултата в бланката на състезателя. С най-бързо темпо на подреждане на кубчето на Рубик се отличиха Кристиян Байдаков от 7А клас и Станимир Колев от 6В клас, които заслужено спечелиха първите места с училищен рекорд за бързо редене на кубчето.

Благодарим на всички участници, които бяха – всички наши приятели и състезатели, защото помощта от всеки беше видна! Много сме радостни от факта, че всички състезатели са готови да обучават новодошлите и да дават полезни съвети! „Смятаме, че състезанието беше много успешно за всички, защото всички показаха много силни времена, изключително сръчни пръсти и бързина на ума!“, сподели директорът на училището Иван Момъков, на официална церемония за раздаване на грамотите на отличените участници в състезанието „Speedcubing“. Публиката остана удивлена от бързината на участниците, а те от своя страна продължават упорито да тренират, опитвайки се да подобрят световния рекорд на Юшенг Ду.