Ученици на ОУ „Иван Вазов“ – Горна Оряховица се включиха във второто издание на  Дни на безопасността на ROADPOL тази година, което е  част от финансирания от Европейския съюз проект STRIDER II. Проведени бяха лекции, дискусии и практически занятия в часовете по БДП в периода 16-22 септември 2021 г., като с тези действия ученици, учители и техните родители се присъединяват към Европейската седмица на мобилността. Фокусът за „Ден без загинали при пътни инциденти“ през 2021 г. е 21 септември и посланието на Дни на безопасността на ROADPOL за 2021 г. е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

Представители на ученическия съвет към училището отправиха призиви за безопасно поведение на пътя, използването на светли дрехи и светлоотразителни материали и поставиха на видно място плакат с логото и посланието на инициативата „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“. Учениците подготвиха призив към своите родители -водачи на МПС, да станат посланици на инициативата, като подпишат „Обещание за спазване на правилата за движение по пътищата“

 Учителите по физическо възпитание и спорт организираха провеждане на тематични игри, състезания и демонстрации на площадката по БДП за различни възрастови групи. Ученици от прогимназиален етап  изработиха презентации с образователно-възпитателен характер и ги предоставиха на по-малките ученици, за да са запознати с правилата за безопасно движение по пътищата.