На   19.10.2021 г. учениците от 1.б клас, с преподавател Петя Байчева, проведоха интердисциплинен урок  „Веселите цифри”. В хода на урока учениците приложиха своите знания до момента по математика. Формата  на цифрите от  0 до 5  откриха в изображения на  животни, плодове и детски герои.

     С много въображение нарисуваха и одухотвориха  забавни цифри. Превърнаха ги в герои на собствени истории. Използваха различни материали и техники в рисуването. За по-пълноценно усвояване на новите понятия ”образ” и  „знак” учениците изпълняваха интерактивни задачи в електронната платформа IZZI, задачи за довършване на части от цифри, оцветяване, изрязване и пресмятане на задачи. Най-забавно бе  изграждането на цифри и знаци с пластилин. След преценка и самооценка на работата си, учениците направиха изложба със своите художествени творения.

    Целите на урока по изобразително изкуство за усвояване на знания за цифрите и формиране на умения за рисуването им беше реализиран,  благодарение на интегрирането на знания от математиката  и изобразителното изкуство.