Днес денят в ОУ „Иван Вазов“ започна с радиопредаване, посветено на народните будители. Учениците от 6 клас разказаха за празника и припомниха имената и делото на бележитите българи, които са съградили и съхранили българския дух и самосъзнание през вековете – Св.св. Кирил и Методий, Паисий  Хилендарски, Софроний Врачански, Васил Априлов, Христо Ботев, Васил Левски, Добри Чинтулов. Сред плеядата водачи на българското просвещение се открои и името на патрона на нашето училище Иван Вазов.

В голямото междучасие учениците, които се обучаваха присъствено, почетоха будителите с песни и спускане на  трибагреника от  фасадата на училището в чест на празника.

На децата от 1 клас бяха раздадени брошурки с информация за народните будители, а учениците от 4 Б клас представиха собствена презентация за видни българи, допринесли за запазване на българския дух.

Специален поздрав към всички ученици, учители и приятели на ОУ „Иван Вазов“ отправя Ивайла Николова от 2 б клас с песента „Моята мила, родна страна“.