Учениците от 1 Б  и 1 В клас с класни ръководители Петя Босилкова и Атанас Давидов посетиха РИОСВ – Велико Търново. Повод за посещението беше 5 Юни – Световен ден на околната среда.

     Учениците разгледаха изложбата „ Природа в риск“ на Регионален исторически музей – гр. Русе, посветена на заплахите от търговията със застрашени от изчезване растителни и животински видове. В нея са включени екзотични артефакти от фондовете на музея. Експонатите образуват тематична колекция с примери от цял свят, която притежава рядко многообразие.

     Г – жа Милка Асенова проведе с децата урок на тема „ Правила за поведение в природата“. Чрез интересна презентация тя запозна учениците с растителните и животински видове, характерни за нашия регион, обясни правилата за безопасно поведение в природата и за приноса на децата за опазване на растенията и животните. Особено внимание обърна на Червената книга на България, която децата разгледаха и прочетоха малки части от нея.

     Учениците бяха запознати с дейността на РИОСВ и работата на специалистите и експертите, които се грижат за опазване на околната среда.

     Целта на това посещение  е да се формира у учениците екологична култура и интерес към опазване на природата.