Ученичката от ОУ“Иван Вазов“ – 6а клас  и солистка на Балет“Калина“  Габриела Мерджанова се състезава във втора възрастова група/5-7 клас/ в направление характерни и съвременни танци.

При голяма конкуренция от цяла България Габриела се класира на първо място с танца  -„Инстинкт“/съвремеменни танци/ по хореография на Денислав Иванов,който е бивш ученик на ОУ“Иван Вазов“.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“, гр. Казанлък, съвместно с община Казанлък. За четвърта година е включен в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби за общински и държавни училища със едногодишни стипендии в 3-та възрастова група, отпуснати от МОН.

Журиращата комисия, която от години оценява участниците в конкурса в състав:Председател – Светлин Ивелинов – директор, хореограф и главен балетмайстор на Национален музикален театър „Стефан Македонски” гр. София и членове : Антоанета Алексиева – примабалерина на Националния музикален театър „Стефан Македонски” – София и преподавател в НУТИ – София и Станко Танев – премиер солист към Държавната опера гр. Стара Загора оцени техниката на изпълнение, хореография, имидж и представяне.

Конкурсът  има за цел да даде шанс за изява на значителен брой деца и млади хора, да допринесе за повишаване на мотивацията им – да  се занимават с конструктивна творческа дейност в съвременното танцово изкуство, като превантивна мярка в борбата срещу порочните зависимости (цигари, алкохол, наркотици и др.) и агресията. Конкурсът  има  за задача да подпомогне и стимулира техническата и изпълнителска изява на младите балетни  таланти, като отчита постиженията им в класическия, характерния и модерния танц, както и тенденциите в тяхното развитие.

Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на Министерство на образованието и науката за учебната 2020/2021 година.

ЧЕСТИТО! Поздравления и пожелания за много успехи занапред!

На Габи й предстои участие в Световното първенство по танцови дисциплини  през месец август в Телфорд-Англия. УСПЕХ !

ОУ “Иван Вазов“ се гордее с постиженията на своите ученици!